Saturday, December 29, 2007

Yozgat'ta Devlet Hastanelerinin Son Durumları Masaya Yatırıldı

Yozgat'ta bulunan devlet hastanelerinin 2007 yılı çalışmaları ve son durumları Vali Amir Çiçek başkanlığında düzenlen toplantıda değerlendirildi. Toplantıda, hastanelerde yaşanan aksaklıkların giderilmesi için personelin bilinçlendirilmesi kararlaştırıldı.

Sağlık Müdürlüğü tarafından organize edilen toplantı Sorgun İlçe Devlet Hastanesi'nde gerçekleştirildi. Toplantıya Yozgat Valisi Amir Çiçek, Sorgun Kaymakamı Ertuğrul Kılıç, İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Uyanık, il genelindeki devlet hastanelerinin başhekimleri ve hastane müdürleri katıldı. Toplantı öncesi Sorgun Devlet Hastanesi'nde incelemelerde bulunan Vali Amir Çiçek, hastane Başhekimi Dr. Şevket Bağcı'dan hastane hakkında bilgi aldı. Daha sonra toplantıya geçerek bir konuşma yapan Vali Çiçek, Yozgat'ta verilen sağlık hizmetlerinin daha kaliteli hale gelmesi için neler yapılması gerektiği konusunda açıklamalarda bulundu.


Vali Çiçek, hastane yöneticilerini uyarıp vatandaşların mağdur edilmemesini isteyerek şunları söyledi: "Yozgat, kırsal bir bölgedir ve nüfusu muzun yüzde 70'i kırsal kesimde yaşıyor. Kırsal bölgede yaşamanın dezavantajları vardır. Bu dezavantajların başında eğitim ve sağlık gelmektedir. Bizim için vatandaşımız ister şehirde, ister kırsal kesimde yaşasın, sağlık hizmetlerinden en iyi şekilde yararlanmasını sağlamak zorundayız. Hastanelerinizde çalışan personeliniz güler yüzlü ve vatandaşla yakından ilgilenen kişiler olmak zorunda."

Sağlıkta dönüşüm programıyla vatandaşa en iyi hizmetin verilmeye çalışıldığına değinen Vali Amir Çiçek, sağlık çalışanlarının büyük zorluklarla karşılaşmalarına rağmen özveri ile çalıştıklarını söyledi. Devletin vatandaşına tüm hizmetlerde kolaylık sağlamasının zorunlu olduğunu ifade eden Çiçek, "Sağlık hizmetinde vatandaş odaklı hizmet birinci önceliktir. Vatandaşımızı hastanelere gelmeden, sağlık hizmetini ayağına götürmeliyiz. Ayrıca, yataklı hizmette, hastanın yattığı odaların banyolu, tuvaletli tek kişilik odalara dönüştürülmesidir. İlimizde de bu çalışmalar devam etmektedir. Yozgat il genelinde bulunan hastanelerimizde 958 yatak bulunmaktadır. Bu sayıların artırılması gerekmektedir. Bu konuda Yozgat Merkeze 400, Sorgun ilçemize ise 200 yataklı hastane yapılması planlanmaktadır. Arsaları temin edilmiştir. Ayrıca Tıp Fakültesi hastanemizin de hizmete açılması için çalışmalar sürdürülmektedir" dedi

No comments: