Monday, December 31, 2007

Yeni yılda yatan hastaya ilaç temini hastaneden

Hastanede yatan hastalara tıbbi malzeme, ilaç, laboratuvar ve görüntüleme tetkikleri teminleri bugünden itibaren hastaneler tarafından sağlanacak, hasta yakınları ilaç bulma derdinden kurtulmuş olacak.
2008'de sağlık hizmetleri ve çalışma hayatıyla ilgili gerçekleşek düzenlemeleri açıklayan Çelik "Hasta sahipleri hastalarıyla uğraşırken tıbbi malzeme teminiyle uğraşmak gibi bir sorunla karşı karşıya kalmayacak. Sosyal Güvenlik Kurumu'nun yarından itibaren muhatabı hastaneler olacak. Artık vatandaşlar bu çileden, sıkıntıdan, koşturmadan kurtulmuş olacak" dedi.


Sağlık karnesi kalkıyor
Çelik yeni yılda sağlık karnelerinin kalkacağını da belirterek halen 12 milyon sağlık karnesinin işlem gördüğünü, bunlardan ilk etapta, SSK emeklilerine ait olan 4 buçuk milyon sağlık karnesinin bugünden itibaren tarihe karışacağını bildirdi. Çelik, bu vatandaşların tüm sağlık işlemlerini TC kimlik numarasıyla yapabileceklerini söyledi.
Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarısı'nın ocak ayında TBMM Genel Kurulu'nda görüşülmesini planladıklarını aktaran Çelik, istihdam paketini de önümüzdeki hafta Bakanlar Kurulu'nda ele alacaklarını ifade etti. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çelik, istihdam paketinde işveren primlerindeki 5 puanlık indirimin yer aldığını, ancak indirimin ne zaman yürürlüğe gireceğine ilişkin bir hüküm bulunmadığını belirtti. Çelik, söz konusu paketle 2 milyon kişinin iş sahibi olmasını, kayıt dışında bulunan kesimin 7.5 milyonunun da kayıt altına alınmasını hedeflendiklerini aktardı.


Tabipler memnun
Türk Tabipler Birliği Genel Sekreteri Altan Ayaz da hastalara ilaç temininin hastaneler tarafından yapılmasının "çok güzel bir düzenleme" diye değerlediriken, uygulama sırasında, yeterince hazırlık yapılmamaış olmamasından dolayı altyapı kaynaklı sorun çıkmamasını dilediklerini belirtti.

No comments: