Monday, December 31, 2007

Hastanelere haciz yolda

Artık bıçak kemiğe dayandı
SAĞLIK Bakanlığı'na bağlı hastaneler parasızlık yüzünden borç batağına girdi. Konu, Çeşme'deki 1. Ulusal Tıbbi Malzemeciler Kongresi'nin de en çok konuşulan gündem maddesi oldu. Tüm Medikal Dernekler Konfederasyonu (TÜMDEF) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Özkan, "Alacaklarımız nedeniyle devlet hastanelerine icra takibi yapmak zorundayız" dedi.

"Bakanlık çözüm üretemiyor"
ÖZKAN, ödeme yapılmaması nedeniyle büyük sıkıntı yaşandığını belirterek, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın da "konuyla ilgili yeterli bilgisi bulunmaması nedeniyle doğru çözüm getiremediğini" öne sürdü. Öte yandan aynı sorunun, temizlik, yemek ve inşaat gibi, hastanelerle iş yapan çeşitli firmalar için de geçerli olduğuna dikkat çekildi.

Başhekimler feryat ediyor
KASALARI tam takır olan hastanelere, Ankara'dan bir an önce yeterli kaynak gönderilmezse kaos yaşanacağı kaydedildi. Başhekimler, "Hızla çare bulunmazsa, hastaneler kokar, hastalar aç kalır, enjektör bile alamayız. Bu da resmen bitişimiz demektir. Zaman aleyhimize işliyor. Hızla haraket edilmesi gerekiyor" diyerek adeta feryat etti.

No comments: