Saturday, December 29, 2007

Bulancak Devlet Hastanesi'nde Perkütan Nefrolitotomi Uygulanmaya Başlandı

Doğu Karadeniz Bölgesi'nde ilk kez Perkütan Nefrolitotomi (Kapalı Böbrek Taşı Kırma Ameliyatı), Bulancak Devlet Hastanesi'nde uygulanmaya başlandı.

Hastane doktorlarından Opr.Dr.Hüseyin Karabağlı, Türkiye'de Perkütan Nefrolitotomi'nin 10 yıldır önemli hastanelerde uygulandığını belirtti. Dr. Karabağlı, hastane olarak yaptıkları girişimler sonucu hastalar için büyük kolaylık teşkil eden cihazın satın alınmasını sağladığını ve hizmete girdiğini ifade etti. Yaklaşık bir aylık süre içerisinde 6 ameliyat gerçekleştirdiklerini belirten Dr. Karabağlı, şöyle konuştu: "Perkütan Nefrolitotomi, son teknoloji ürünü modern ekipmanlarla vücuda açılan küçük bir


kesikten sondaj yöntemiyle girilerek yapılıyor. Bu yöntemle bir santimetrelik özel malzemelerle böbreğe girilip taşlar görülerek kırılıp dışarı alınır. Kesi yerinde fıtık görülmez ve estetiktir. Gerekli tedavisi yapılan hasta 2-3 gün gibi kısa sürede taburcu olmaktadır. Eski cerrahi yöntemlere göre çok daha güvenli kapalı müdahalelerden sonra hasta normal hayatına rahatlıkla devam edebiliyor."

No comments: