Saturday, December 29, 2007

Erzincan'da Devlet Hastaneleri Birleştirildi

Erzincanlılara sağlık hizmeti sunan Erzincan Devlet Hastanesi ve 13 Şubat Devlet Hastanesi'nin birleştirilerek vatandaşlara daha etkin bir sağlık hizmeti verilmesi planlanıyor.

Erzincan Devlet Hastanesi ile 13 Şubat Devlet Hastanesi'nin Sağlık Bakanlığı tarafından hastanelerin mevcut kaynaklarının ve personellerinin daha etkin kullanılması, hastaların mağduriyetlerinin en aza indirilmesi, Erzincan için en dinamik sağlık hizmetlerinin verilmesi amacıyla birleştirildiğini açıklayan Erzincan Devlet Hastanesi Başhekimi Levent Kurnaz, şöyle dedi:


"Her iki hastane yatakları toplamı 450 olduğu için, yeni hastanemiz 450 yataklı Erzincan Devlet Hastanesi olarak hizmet verecektir. Mevcut Devlet Hastanemiz A Blok adını alırken, 13 Şubat ise B Blok adını alacaktır. Birleşme çalışmaları yıl sonuna kadar tamamlanarak, öncelikle idari birimlerin entegrasyonu tamamlanacaktır. Her iki hastane hekimleri biraraya getirilerek toplantılar düzenlenmiş birleşmenin şekilleri görüşülmüştür. Toplantılar da hekimlerin en iyi nasıl hizmet verecekleri, kendilerinin de en iyi çalışma koşullarının oluşması yanında, hastaların da en az mağduriyet yaşayacakları oluşumlar görüşülmüştür. Sonuç olarak, Devlet Hastanemizde yapılan acil servisin ve yapılacak olan ek binanın tamamlanması, tam gün yasasının şekillenmesi, özel hastanelerin ve Araştırma Hastanesi'nin durumlarını takiben daha radikal değişimler yapılana kadar, hastanelerin mevcut durumları korunacaktır. Bu kararın alınmasında her iki hastanenin bölgelerine hizmet vermeleri, kendilerine özgü hasta popülâsyonları olması da etkili olmuştur."

HASTANELER ARASI SEVK İŞLEMLERİ SONA ERİYOR

Hastanelerin mevcut şekilleri ile rekabet güçlerini de korumuş olacağını ve hastaların her iki hastanede de tüm hizmetleri alabileceklerini belirten Başhekim Kurnaz, servis birleştirme işlemlerinin Devlet Hastanesi'nde poliklinik sayılarının, 13 Şubat'ta da yatak sayısının yetersizliğinden başarılamadığını ifade etti.

Ek binanın tamamlanması ile mevcut imkânların daha farklı değerlendirilerek farklı oluşumlar gerçekleştirilebileceğini belirten Kurnaz, birleşmenin tamamlanmasını takiben artık hastaların hastaneler arası sevk işleminin sona ereceğini kaydetti.

Başhekim Kurnaz, "Herhangi bir tahlili hasta istediği hastanede yaptırabilecektir. İstediği laboratuvarı veya radyoloji servisini tercih edecektir. Doktorlar her iki hastanede ameliyat yapabilecekleri gibi, hasta yatırabileceklerdir. Hekimler sağlık kurulu ve icap hizmetlerini beraber vereceklerdir. Her iki hastane de mevcut ameliyathane ve yoğun bakım üniteleri de en etkin kullanılacaktır" diye konuştu

No comments: