Monday, December 31, 2007

Hastanelerde personel krizi

Kamu Personeli Kanun Tasarısı Taslağı'nın, Danıştay tarafından "iş sürekliliğini ortadan kaldırdığı" gerekçesiyle veto edilmesi, sözleşmeleri 2005 sonunda biten hastaneleri krize soktu. Sözleşmeli personelinin iş akdini yenileyemeyen bazı hastanelerde ameliyatlar ve yatış işlemi durduruldu.
Sözleşme krizinden en çok Siyami Ersek Göğüs Kalp Damar Cerrahisi, Şişli Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Sultanbeyli Devlet Hastanesi'nin etkilendiği kaydedildi. Yaklaşık 200 hemşiresinin sözleşmesini yenileyemeyen Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, 2005'in son gününde hasta yatışları durduruldu. Ameliyat bekleyen hastaların isyanı üzerine sağlık ocaklarında görev yapan 30 hemşire, geçici olarak hastaneye kaydırıldı. Bazı servislerde sorun çözülürken, radyasyon onkolojisi, çocuk cerrahisi gibi bazı servislerde hasta yatışının yapılmadığı öğrenildi.

2900 yeni personel
Siyami Ersek'teki kalp hastalarının birçoğu özel hastanelere yönlendirildi. İstanbul İl Sağlık Müdür Vekili Mehmet Bakar, yazılı açıklamasında, sözleşmesi biten personelin yerine, 2006 yılının ilk ayında Devlet Memurluğu Sınavı ile İstanbul'daki hastaneler için 2900 sözleşmeli personelin alınacağını, bunların da 20 gün içinde göreve başlayacağını ifade etti.

No comments: