Saturday, December 29, 2007

Denizli'de Aile Hekimliği Uygulaması Bir Yılı Doldurdu

Denizli'de geçen yıl başlatılan aile hekimliği uygulaması, 261 aile sağlığı bölgesinde 261 aile hekimiyle bir yılını doldurdu. Denizli Valisi Hasan Canpolat, gelinen noktayı yerinde görmek için aile ve toplum sağlığı merkezlerinde incelemelerde bulunarak hastalarla sohbet etti.

İncelemelerine Merkez 1 Nolu Toplum Sağlığı Merkezi'nden başlayan Vali Canpolat, sırasıyla Acil Sağlık Hizmetleri Şube Müdürlüğü, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü, 3 Nolu Sümer Toplum Sağlığı Merkezi, Karşıyaka Aile Sağlığı Merkezi, Denizli Ağız Diş Sağlığı Merkezi, Servergazi Devlet Hastanesi Kıbrıs Şehitler Semt Polikliniği, H.Cafer Özer 2 Nolu Toplum Sağlığı Merkezi, Kınıklı Aile Sağlığı Merkezi ve Müşerref-Osman Nuri Yılmaz Aile Sağlığı Merkezi'nde incelemelerde bulundu. Canpolat'a, Vali Yardımcısı Kemal Özgün ve İl Sağlık Müdürü Dr. Erdoğan Taş eşlik etti.


Ziyaretlerinde aile hekimleriyle görüşen Vali Canpolat, çalışma ortamları, günlük hasta sayısı gibi bir dizi konu hakkında bilgi aldı. Aile sağlığı merkezlerindeki hastalarla da sohbet eden Canpolat, vatandaşların uygulama hakkında görüşlerini ve memnun olup olmadıklarını sordu. Vatandaşlarsa aile hekimliği uygulamasından memnun olduklarını ifade etti. Karşıyaka Aile Sağlığı Merkezi'ni ziyaretinden sonra Karşıyaka Mahalle Muhtarlığı'na giden Canpolat, Muhtar Mustafa Gülmez ve mahalle sakinleriyle sohbet etti ve dertlerini dinledi.

Bu arada, aile hekimliğinin Denizli'de uygulanmasının birinci yıldönümü dolayısıyla İl Sağlık Müdürü Taş, Yenişehir'deki Müşerref-Osman Nuri Yılmaz Aile Sağlığı Merkezi'nde bir basın toplantısı düzenledi. Vali Yardımcısı Özgün, İl Sağlık Müdür yardımcıları ve aile hekimlerinin de katıldığı toplantıda bir yıllık uygulamada önemli bir başarı sağlandığını belirten Dr. Taş, "261 aile hekimliği bölgemizde 261 aile hekimimizle halkımıza başarılı şekilde sağlık hizmeti vermekteyiz. Aile hekimliğinin Denizli'de uygulamaya başlanmasından bu yana hastanelerimize düşen yük önemli oranda azalmıştır ve bunun uygulama sürdükçe daha da azalacağını düşünüyoruz. Vatandaşlarımızın güveni sayesinde aile hekimlerimizin muayene sayısı önemli ölçüde artmıştır. Aynı zamanda aşılama oranları da yüzde 100'ü bulmuştur. Son dönemde ataması yapılan yedi aile hekimliği için 57 başvuru olmuştur" dedi

No comments: