Saturday, December 29, 2007

Isparta Devlet Hastanesi Beş Yıldızlı Oteli Aratmıyor, Muayane ve Kayıt Sırası Yok

Isparta Gülkent Devlet Hastanesi'nde bir yıl önce başlatılan modernizasyon çalışmaları 4 milyon YTL bedelle tamamlandı. Tadilat sonrasında beş yıldızlı otel konforuna ulaşan hastanede, acil ve acile bağlı birimle birlikte, birçok ünite yenilenerek modern araç ve gereçlerle donatıldı.

Hastaların muayene için kayıt ve sıra alma derdi de ortadan kaldırıldı. Verilen özel kartlarla hastalar muayene sırası ve doktor seçimini hastanedeki cihazlardan anında kendisi yapabiliyor.


Hastane Başhekimi Dr. Ramazan Okutan, binanın sıhhi tesisat, elektrik tesisatı ve kalorifer tesisat sisteminin tümüyle yenilendiğini söyledi. Okutan, "Daha önce hastanemizde olmayan elektronik sistemler ile dört bölmeli morg ünitesi kurulmuştur. Bunların yanı sıra çağın gereklerine uygun, tıbbi cihaz, tefrişat, tıbbi ve büro demirbaş malzeme alımları hastanemiz döner sermaye imkanları ile gerçekleştirilmiştir. Acil polikliniğimiz, 24 saat kesintisiz hizmet vermeye başlamıştır" dedi.

Başhekim Okutan, acil servislerin yeniden düzenlenerek, 10 yataklı hasta müşahede odası, EKG odası, alçı odası ile enjeksiyon odası oluşturulduğunu kaydetti. Her hekime bir poliklinik odası düşecek şekilde 43 adet oda oluşturulduğunu ifade eden Okutan, 18 branşta poliklinik hizmeti verildiğini söyledi.

Okutan, "Hasta ve hasta yakınlarının muayene öncesi gereksiz zaman kayıplarının önlenmesi ve bilgilendirilmesi amacıyla, her poliklinik odası girişine LCD monitör ile poliklinik katlarına ve bekleme salonlarına büyük ekran LCD televizyon konulmuştur. Böylece hastalarımız muayenesinin ne zaman yapılacağı konusunda bilgi sahibi olmaktadır. Ayrıca muayene olmak için hastanemizi tercih eden hastaların, müracaat ve kayıt sırası beklemeden muayene olmak istedikleri hekim ve polikliniğe gidebilmesi için, poliklinik katına iki adet KİOKS cihazı kurulmuştur. Böylece hastalarımız hastanemizden temin ettikleri Kioks kartları ile TC kimlik numaralarını girerek poliklinik ve hekim tercihini kendisi yapabilmektedir" diye konuştu.

Okutan, kadın-doğum klinikleri, çocuk hastalıkları kliniği, yoğun bakım, kardiyoloji ve yeni doğan ünitelerinin yenilerek daha modern hale getirildiğini ifade ederek şunları söyledi: "Isparta bölgesi kamu hastaneleri içerisinde tek olan Böbrek Taş Kırma Merkezi (ESWL Cihazı) kurulmuştur. Hastalarımızın böbrek taşları kırılarak tedavileri yapılmaktadır. Bu sayede, hem hastalarımıza kolay tedavi imkanı sunulmakta hem de ülke ekonomisine önemli bir katkı sağlanmaktadır. Ultrason, ekokardiyografi, kemik yoğunluğu ölçümü (kemik dansitometre), röntgen, bilgisayarlı tomografinin bulunduğu görüntüleme merkezimiz oluşturulmuştur. Yılbaşından itibaren de MR hizmetleri verilmeye başlanacaktır

No comments: