Saturday, December 29, 2007

Afyonkarahisar'da, 2008'de Hastanelerin Röntgen Sistemi Dijital Röntgene Dönüştürülecek

Afyonkarahisar 2008 yılında sağlık alanında Türkiye'de bir ilke imza atacak. 'İl dijital görüntüleme sistemi' ile Afyonkarahisar'da faaliyet gösteren 16 hastanenin tamamının röntgen sistemi dijital röntgene dönüştürülecek.

Çevre Orman Bakanı Veysel Eroğlu, AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı binasında Afyonkarahisar milletvekilleri Sait Açba, Halil Aydoğan, Ahmet Koca ve Zekeriya Aslan ile birlikte bir basın toplantısı düzenledi. Kurban Bayramı'nda Afyonkarahisar'a beş büyük müjde ile geldiklerini bildiren Bakan Eroğlu, projenin birini kendisi açıklarken diğer dört projeyi milletvekillerine açıklattı.


Başkomutan Tarihi Milli Park projesinin çalışmalarına başlandığını ve bayramdan sonra projeyi Bakanlar Kurulu'na sunacaklarını bildiren Bakan Eroğlu, proje kapsamında Şuhut ilçesinden Kocatepe Parkı'na kadar düzenleme yapılacağını söyledi. Düzenleme yapıldıktan sonra Şuhut'tan Kocatepe'ye kadar yürüyerek gelinebileceğini aktaran Eroğlu, Çanakkale şehitliğini ziyaret eden yerli ve yabancı turist sayısı kadar Afyonkarahisar'da ziyaret olacağını kaydetti.

Günümüz modern teknolojisi il dijital görüntüleme sisteminin 2008 yılında Afyon'da 16 hastanede faaliyete geçeceğini bildiren Milletvekili Ahmet Koca, bu sistem ile çekilen tüm görüntülerin bilgisayar aracılığı ile doktorlara ulaşacağını kaydetti. Çekilen görüntünün anında ilin her noktasında uzman doktorlar aracılığıyla görülebilir hale geleceğini aktaran Koca, hatta Afyon ilinde çekilen filmlerin il dışındaki araştırma hastanelerine, hatta yurt dışındaki hastanelere bilgisayar aracılığıyla gönderilebileceğini söyledi.

Bu sistem kurulurken hastanelerin donanımlarının da günümüzün en modern teknolojileriyle değiştirileceğini ifade eden Eroğlu, Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'nin kansız anjiyo da yapılabilen ve Türkiye genelinde özel ve üniversite hastanelere de dahil 22 merkezde bulunan tomografi cihazına 2008 yılında kavuşacağının müjdesini verdi. Eroğlu, Sağlık Bakanlığı Teletıp Projesi kapsamında bu projenin 600 bin YTL değerindeki yazılımının Afyon'a tahsis edildiğini ve projenin toplam maliyetinin 10 milyon YTL olacağını bildirdi.

Afyonkarahisar Müze Kompleksi yapımı ile ilgili çalışmaların son aşamaya geldiğini belirten Milletvekili Halil Aydoğan, yeni müzenin turizm bölgesinde Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yapılacağını söyledi. Müze ilgili proje çalışmalarının tamamlandığını aktaran Aydoğan, proje ile ilgili protokol çalışmalarının TOKİ ile Turizm bakanlığı Müzeler Genel Müdürlüğü'nün ortaklaşa tamamladığını kaydetti.

Müzenin yapımında, TOKİ'ye eski müze alanının devredileceğini ve yeni müzenin 20 bin metrekarelik kapalı bir alana sahip olacağına değinen Aydoğan, müzenin ihale maliyetinin 20 milyon YTL olduğunu söyledi. Müze projesinin çok önemli bir parçasının panorama alanının olması olduğunu aktaran Aydoğan, ayrıca Kurtuluş Savaşı Panoraması'nın da müze projesi içinde yer aldığını söyledi.

Milletvekili Sait Açba'da Afyonkarahisar'a yeni Polis Meslek Yüksekokulu binası yapılacağı müjdesi verdi. Yeni okul binasının TOKİ tarafından yapılacağını aktaran Açba, projenin bedelinin 20 milyon YTL olduğunu, protokol çalışmalarının tamamlandığı, kısa sürede ihalesinin yapılacağını ve okul binasının iki yıl içerisinde bitirileceğini kaydetti.

Milletvekili Zekeriya Aslan ise Akdeğirmen Barajı'nın olduğu bölgeye mesire alanı yapılacağını söyledi. 10 hektarlık alanda park bahçe rekreasyon alanı projesinin hazırlandığını dile getiren Aslan, rekreasyon için 3 hektar tarım arazisinin istimlak edileceğini kaydetti. Aslan, bu projeyi de kısa sürede hayata geçireceklerini sözlerine ekledi.

Milletvekillerinin konuşmasından sonra bir değerlendirme yapan Çevre ve Orman Bakanı Eroğlu, bu beş projenin toplam maliyetinin 112 trilyon olduğunu bildirdi

No comments: