Saturday, December 29, 2007

Kadın Ambulans Şoförü

İzmir 112 Acil Sağlık Hizmetleri Şubesi bünyesinde Mürüvvet Totuk adlı kadın, yaklaşık 6 aydır ambulans şoförü olarak görev yapıyor.

Acil Tıp Teknisyeni ve ambulans şoförü Mürüvvet Totuk, 6 aydır devam ettiği işini çok sevdiğini ve yorulmadan çalıştığını belirtti.

İşinin daha çok erkeklere özgü olarak kabul edildiğini belirten Totuk, “İnsanlar ambulans kullanan bir kadın görünce çok şaşırıyor, çok farklı tepki verenler oluyor. Trafikte insanlar şaşırarak birbirlerine gösteriyorlar” dedi.


Totuk, olaya erken müdahale etmenin yanı sıra hasta yakınlarını sakinleştirmenin de görevleri arasında bulunduğunu belirterek, şöyle konuştu:

“Kadınlar genellikle olaylardan daha çok etkilenir. Olay yerine erken varıp, hastayı kurtarmanın yanı sıra hasta yakınlarını da sakinleştirmeye çalışıyoruz. Bu tür durumlarda soğukkanlılığımı korumaya çalışıyorum.”

Hastaneye yetiştirdiği hastaların daha sonra durumlarını çok merak ettiğini anlatan Totuk, “Bazen hastaneleri arayıp onların durumlarını soruyorum, kurtulanları duydukça da çok mutlu oluyorum” dedi.

“KADIN TİTİZLİĞİ, DÜZENİ HEMEN BELLİ OLUYOR”

İzmir 112 Acil Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Okan Özmen ise kadın görevlilerin göreve çıkarken ve görevden dönerken mutlaka ambulansı kontrol ettiklerini, ayrıca trafik kurallarına da çok dikkat ettiklerini bildirdi.

Kadın çalışanların, hasta ve hasta yakınlarıyla iletişimlerinin de çok güzel olduğunu belirten Özmen, “Hastalardan ve yakınlarından geri dönüşler çok iyi, hastaya, hasta yakınına yaklaşımları çok beğeniliyor. Teşekkür etmek için arayanlar çok oluyor” diye konuştu.

Özmen, ambulans kullanan kadın şoför Mürüvvet Totuk'un, işini çok iyi yaptığını ve onunla gurur duyduklarını söyledi

No comments: