Saturday, December 29, 2007

AK Parti'li Fındıklı'dan Hastane Açıklaması

Malatya Milletvekili Mücahit Fındıklı, kente yeni yapılacak olan hastanenin şehir merkezine yapılmasını istediklerini söyledi.

Malatya'da yeri kurulacak olan 850 yataklı devlet hastanesinin şehir merkezi ya da şehir içine yapılmasıyla ilgili olarak yapılan tartışmaları değerlendiren Milletvekili Fındıklı, "Memlekete hizmet geliyorsa gelen hizmetin tartışılması gerekir. Tartışmaları dikkate almak gerekir. Yapılan tartışmalar sonrası en iyiyi en doğruyu yapmak gerekir. Yaşanan tartışmaları en yakından takip ettim. Tartışmalar noktasında 'hastane niye şeker fabrikası arazisine yapılıyor, hastane neden Beylerderesi ötesine


yapılmıyor' deniliyor. Bunun denilmesinin nedeni ise burada bir cazibe merkezi oluşturularak şehrin geliştirilmesi. Yapılan hizmet sosyal içerikli bir hizmet değil. Burada direk insanı ilgilendiren bir hizmetten hastaneden bahsediyorum. Hastane sosyal bir faaliyet değil ihtiyaçtır. Hastaneler dünyanın dört bir yanında şehrin merkezine yapılabilir" dedi.

"Hastaneler dünyada da insan yoğunluğunun olduğu yerlerde yapılır" diyen Fındıklı, "Burada da hastane yapılacak en uygun alan şeker fabrikası alanı. Burası kamuya ait. Şehrin artık merkezi orasıdır. Artık şehrin merkezinde hastane olması gerekir. Hastaneler insan yoğunluğunun olduğu yerde olmalı. Tartışmaların temelinde şehrin gelişmesi ön planda. Hastaneler şehrin merkezinde yapılması gerekir" ifadelerini kullandı.

No comments: