Friday, December 28, 2007

Niğde Devlet Hastanesi Mr, Mamografi ve Yoğun Bakım Servisi Hizmete Girdi

Niğde Devlet Hastanesi Bünyesinde Oluşturulan Manyetik Rezonans (Mr), Mamografi ve Yoğun Bakım Servisi Düzenlenen Törenle Hizmete Açıldı.


Niğde Devlet Hastanesi bünyesinde oluşturulan Manyetik Rezonans (MR), Mamografi ve Yoğun Bakım Servisi düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Hastane idare girişi kısmında yapılan açılış törenine Niğde Valisi Sebahattin Öztürk, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Niğde Milletvekilleri İsmail Göksel, Muharrem Selamoğlu, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Naci Aydın, Belediye Başkanı Murat Zeren, şube müdürleri ve vatandaşlar katıldı. Açılış konuşmasını yapan Hastane Başhekimi Dr. Servet Kocaöz, Niğde Devlet Hastanesi'nde kullanıma açılan MR cihazının bölgenin en iyi ve gelişmiş cihazı olduğunu belirterek, "Rahatlıkla söyleyebilirim ki, bu cihazdan Kayseri, Nevşehir ve Kırşehir'de bile yok. Mamografi cihazımız da zamanla eskimişti, bunun da yerine yeni bir cihaz alımı gerçekleştirerek sağlık hizmetlerinin ilimizde en üst düzeylerde verilmesini amaçlıyoruz. Bunların yanında üçüncü düzey olarak nitelendirdiğimiz en üst düzey 10 yataklı yoğun bakım ünitesini de hizmete sokuyoruz" dedi.


Vali Sebahattin Öztürk ise, hastalanmama gibi bir durumun mümkün olmadığını, ancak gelişmiş tıbbi cihazlarla erken teşhis ve tedavinin mümkün olduğunu dile getirerek, "Eskiden köyde ne varsa şehirde de o olsun denirdi. Şimdi büyükşehirlerde hatta yurtdışında ne varsa bizde de o olsun diyoruz. Hastanemizin yaptığı bu atılım, öncelikle Niğdeliler'e sonra çevre illerde bulunan vatandaşlarımıza fayda sağlayacaktır" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Öztürk, Milletvekilleri İsmail Göksel, Muharrem Selamoğlu, Jandarma Albay Naci Aydın ve Belediye Başkanı Murat Zeren kurdele keserek merkezi hizmete açtı.

No comments: