Saturday, December 29, 2007

Hastalar Bayram İznine Çıktı, Hasta Yatakları Boşaldı

Erzurum Numune Hastanesi'nde, yataklı tedavi gören hastaların büyük bir bölümü Kurban Bayramı nedeniyle doktorlarından özel izin alarak bayramı evlerinde geçirince hastane yatakları boş kaldı.

Numune Hastanesi Başhekimi Dr. Selçuk Bozhalil, bayram nedeniyle yatan hastaların sayısında düşüş gözlendiğini açıkladı. Şehir merkezi veya yakın ilçe ve köylerde ikamet eden hastaların bir çoğunun doktorlarından özel izin alarak bayramı evlerinde geçirmek üzere hastaneden ayrıldıklarını belirten Bozhalil, iki gün öncesine kadar yatak doluluk oranı yüzde 75 olan hastanelerinde, bayram süresince bu oranın yüzde 40'lara kadar düştüğünü bildirdi.


Başhekim Dr. Bozhalil, yatak tedavisi gören, ancak durumu ağır olmayan bazı hastaların bayramı evlerinde aileleri ile birlikte geçirmek için hekiminden izin aldığını, bu sebeple de yatan hasta sayısında azalma olduğunu kaydetti.

Palandöken Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Recep Almacı da bayram nedeniyle yataklı tedavi gören hastalardan Erzurum merkez ile yakın ilçe, köy veya illerde ikamet edenlerin bir çoğunun bayram için doktorlarından bayram süresince izin alarak evlerine gittiğini bildirdi. Dr. Almacı, duruma acil olmayan ve ameliyat için sıra bekleyen hastalara bayram sebebiyle 3-4 günlüğüne izin verildiğini söyledi

No comments: